گونه های معمولی حشرات بیشترین تلفات را متحمل می شوند

ساخت وبلاگ

گونه های معمولی حشرات بیشترین تلفات را متحمل می شوند

مرکز آلمانی برای تحقیقات یکپارچه تنوع زیستی (IDIV) هاله-جنا-لایپزیگ 22 دسامبر 2023
بر اساس مطالعه جدیدی که در Nature منتشر شده، کاهش حشرات به دلیل تلفات در میان گونه های رایج محلی است. متاآنالیز 923 مکان در سراسر جهان که توسط محققان مرکز تحقیقات تنوع زیستی یکپارچه آلمان (iDiv) و دانشگاه مارتین لوتر (MLU) هدایت می‌شود، دو روند مهم را نشان می‌دهد: 1) گونه‌هایی که بیشترین افراد را دارند. به طور نامتناسبی از نظر تعداد کاهش می یابد، و 2) هیچ گونه دیگری به تعداد بالایی که قبلا دیده شده بود افزایش نیافته است. این احتمالاً مشاهدات مکرر را توضیح می دهد که در حال حاضر حشرات کمتری نسبت به ده، بیست یا سی سال پیش وجود دارد.

محققان در iDiv روند درازمدت حشرات مستقر در خشکی مانند سوسک‌ها، شب پره‌ها و ملخ‌ها را بررسی کردند و دریافتند که کاهش تعداد گونه‌هایی که قبلاً رایج‌ترین گونه‌ها بودند، بیشتر به کاهش حشرات محلی کمک کرده است. گونه‌های رایج یا فراوان حشرات، گونه‌هایی هستند که به صورت محلی در بیشترین تعداد یافت می‌شوند، اما این گونه‌ها در مکان‌های مختلف متفاوت هستند. یافته های این مطالعه این ایده را به چالش می کشد که تغییرات در تنوع زیستی حشرات ناشی از ناپدید شدن گونه های نادرتر است.

این مطالعه به دنبال به صدا درآمدن زنگ خطر اخیر در مورد از دست دادن حشرات انجام می شود، زیرا محققان به کاهش چشمگیر تعداد کل حشرات در بسیاری از نقاط جهان اشاره می کنند. با این حال، در مورد روندهای عمومی در میان گونه های نادر و فراوان محلی در دوره های طولانی اطلاعات کمی وجود دارد. دکتر رول ون کلینک، نویسنده ارشد این مطالعه و دانشمند ارشد iDiv و MLU می‌گوید: «بدیهی بود که این نیاز به کاوش دارد. "ما باید می دانستیم که آیا مشاهدات در مورد کاهش فراوانی کلی حشرات در میان گونه های رایج و کمیاب متفاوت است یا خیر، و چگونه این به تغییرات در تنوع کلی حشرات تبدیل شده است."

گونه های رایج تر در حال از دست دادن هستند
ون کلینک و همکارانش با مطالعه دقیق در مطالعات گذشته تصمیم گرفتند روند تعداد حشرات را بهتر درک کنند. آنها با استفاده از داده های جمع آوری شده در دوره های بین 9 تا 64 سال از 106 مطالعه، پایگاه داده ای را در مورد جوامع حشرات گردآوری کردند. به عنوان مثال، یک مطالعه هلندی بر روی سوسک های زمینی در سال 1959 آغاز شد و تا امروز ادامه دارد.

با این پایگاه داده به روز شده، محققان تأیید کردند که علیرغم تنوع داده ها، در کل، حشرات زمینی حاصل از این بررسی های بلندمدت هر سال 1.5 درصد کاهش می یابد. برای درک بهتر این الگو، آن‌ها روند گونه‌ها را در دسته‌های فراوانی مختلف مقایسه کردند و دریافتند که گونه‌هایی که در ابتدای سری‌های زمانی فراوان‌ترین بودند، شدیدترین کاهش میانگین را نشان دادند - حدود 8٪ سالانه - در حالی که گونه‌های کمیاب کمتر کاهش یافتند.

نکته مهم، تلفات گونه‌های غالب قبلی با افزایش گونه‌های دیگر جبران نشد، که پیامدهای گسترده‌ای دارد: گونه‌های فراوان غذای اصلی پرندگان و سایر حیوانات حشره‌خوار هستند و آنها را برای اکوسیستم ضروری می‌سازد. ون کلینک توضیح می‌دهد: «شبکه‌های غذایی باید در واکنش به کاهش رایج‌ترین گونه‌ها به طور قابل‌توجهی دوباره دارای نقشه راه شوند. این گونه ها برای انواع موجودات دیگر و برای عملکرد کلی اکوسیستم بسیار مهم هستند.

Monarch butterflies <em>(Danaus plexippus)</em> are an example of a species with formerly high local abundances that has declined in number (Picture: T. Hill)

برنده و بازنده
تجزیه و تحلیل به وضوح نشان می دهد که گونه هایی که قبلاً فراوان بودند، به طور مداوم بیشترین افراد را در مقایسه با گونه های حشرات کم فراوان از دست می دهند. با این حال، گونه های کمتر فراوان و کمیاب نیز در حال تلفات هستند که باعث کاهش تعداد گونه های محلی می شود. این مطالعه کاهش متوسطی را در تعداد کلی گونه‌ها به میزان کمتر از 0.3 درصد در سال نشان داد. این کاهش نشان می دهد که علاوه بر تلفات قابل توجه گونه های معمولی، برخی از گونه های نادر در حال انقراض محلی هستند.

تازه واردانی که توانسته اند با موفقیت خود را تثبیت کنند در صدر قرار می گیرند. بیشتر این تازه واردها به صورت محلی کمیاب می مانند و جایگزین سایر حشرات نادر قبلی می شوند، اما گاهی اوقات بسیار فراوان می شوند. لیدی سوسک مهاجم آسیایی (Harmonia axyridis) که اکنون در سراسر اروپا، آمریکا و آفریقای جنوبی رایج است، یکی از این نمونه ها است.

به گفته نویسندگان مقاله، تحقیقات بیشتر برای تعیین علل زمینه ای این روندها ضروری است. اگرچه این مطالعه به طور صریح علل احتمالی را بررسی نکرد، اما کاهش احتمالاً با اثرات اخیر مرتبط با انسان، مانند تغییرات آب و هوا و شهرنشینی، که محرک‌های اصلی از دست دادن تنوع زیستی در نظر گرفته می‌شوند، مرتبط است. پروفسور جاناتان چیس، نویسنده ارشد این مطالعه و سرپرست گروه تحقیقاتی iDiv و MLU، توضیح می‌دهد: «به نظر می‌رسد حشرات نسبت به بسیاری از گونه‌های دیگر ضربه شدیدتری می‌خورند، زیرا انسان‌ها بر سیاره تسلط دارند. "سایر مطالعات، از جمله مطالعاتی که تیم ما روی آنها کار کرده است، چنین کاهش تنوع را در مقیاس محلی از بسیاری از گروه های دیگر از حیوانات و گیاهان پیدا نکرده است."

در حالی که نتایج این مطالعه قابل توجه است، این روندها به شدت به داده های مربوط به جوامع حشرات در اروپا و آمریکای شمالی تعصب دارند. به این ترتیب، آنها نباید به عنوان یک پدیده جهانی تفسیر شوند. چیس می افزاید: «الگوهایی که مشاهده کردیم ممکن است بهترین سناریو برای تعیین کمیت تأثیر واقعی مردم بر حشرات باشد،» با اشاره به چیزی که دانشمندان آن را اثر قایق نجات می نامند. این کاهش در داده‌های درازمدت از مناطقی مشاهده شد که عمدتاً دست نخورده باقی مانده‌اند، مانند یک قایق نجات، به جای مناطقی که در آن‌ها تبدیل گسترده مناطق طبیعی به مناظر تحت سلطه انسان اتفاق افتاده است، مانند مراکز خرید و پارکینگ‌ها.»

تهیه کننده محمدرضا نائیجی

https://www.idiv.de/en/news/news_single_view/5231.html

گروه سبز مازندران...
ما را در سایت گروه سبز مازندران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 3gorohesabzmazandaran2 بازدید : 35 تاريخ : شنبه 9 دی 1402 ساعت: 17:37