انطباق با اثرات بهداشتی تغییر اقلیم در جمهوری اسلامی ایران

ساخت وبلاگ

21 نوامبر 2022 - جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور در حال توسعه با آب و هوای متنوع، با چالش‌های اقلیمی زیادی مواجه است. در روز جهانی اقدام اقلیمی امسال، WHO، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر سازمان‌های دولتی مرتبط گرد هم آمدند تا راه‌های کاهش اثرات تغییرات آب و هوایی بر سلامتی را بررسی کنند.

جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن آب و هوای خشک یا نیمه خشک در حدود 80 درصد از کشور با مخاطرات اقلیمی متعددی از جمله تنش گرمایی، خشکسالی و آلودگی هوا مواجه است که پیامدهای جدی برای سلامت عمومی به همراه دارد. پیش‌بینی می‌شود که با نرخ‌های انتشار کنونی، قرار گرفتن در معرض استرس گرمایی و فرکانس امواج گرما افزایش می‌یابد و تعداد بیشتری از جمعیت را در معرض خطر مرگ و میر و عوارض ناشی از گرما قرار می‌دهد، به‌ویژه افراد مسن. افزایش دما و خشکسالی همچنین می تواند امنیت و ایمنی غذایی را به خطر بیندازد و خطر ابتلا به سوء تغذیه و بروز بیماری های ناشی از غذا و بیماری های غیرواگیر مرتبط با رژیم غذایی را افزایش دهد.

تغییرات اقلیمی همچنین با افزایش فراوانی و شدت رویدادهای شدید آب و هوایی مانند سیل رودخانه ها و سواحل همراه است. این رویدادها می تواند منجر به جابجایی جمعیت شود و بر زیرساخت ها و خدمات آب و فاضلاب تأثیر بگذارد و آب را با باکتری های مدفوعی (مانند E. coli، سالمونلا) ناشی از رواناب یا سرریز فاضلاب آلوده کند. به عنوان نمونه ای از اثرات ناشی از خشکسالی، انتظار می رود که رواناب آب های سطحی تا سال 2030 به میزان 25 درصد کاهش یابد. از نظر آلودگی هوا، عوامل مؤثر در تغییر اقلیم نیز منابع اصلی آلودگی هوا هستند. همه شهرهای بزرگ جمهوری اسلامی ایران دارای سطوح آلاینده به طور قابل توجهی بالاتر از آنچه توسط WHO توصیه شده است. در سال 2016، بیش از 27000 مورد مرگ و میر ناشی از آلودگی هوای محیط در کشور رخ داد.

روز جهانی اقدام اقلیمی یک جنبش جهانی برای متحد کردن جهان در مقابله با بحران آب و هوا است. روز جهانی اقدام اقلیمی امسال در رویدادی که به طور مشترک توسط دفتر کشوری سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران و مرکز تحقیقات کیفیت هوا و تغییرات اقلیمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در 24 مهرماه در تهران برگزار شد، برگزار شد.

در طول این بزرگداشت، دکتر میکیکو سنگا، معاون نماینده و مسئول فوریت‌های بهداشتی و پوشش همگانی سلامت در دفتر کشور WHO، اثرات بهداشتی تغییرات آب و هوایی را با تمرکز بر کشور ارائه کرد و ابتکارات مشترک بین‌المللی و ملی را تشریح کرد. این مراسم با حضور مقامات بلندپایه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اداره محیط زیست و سایر سازمان های دولتی مرتبط برگزار شد.

مسئولان مرکز تحقیقات کیفیت هوا و تغییرات اقلیمی، مرکز بهداشت محیط و حرفه ای، مرکز ملی تغییر اقلیم معاونت محیط زیست، منابع آب وزارت نیرو و دانشگاه علوم پزشکی تهران به ارائه مطالب فنی و بحث و تبادل نظر پرداختند. . در این سخنرانی‌ها نگرانی‌های مربوط به تغییرات آب و هوا به‌عنوان تهدید اصلی سلامتی برای زندگی انسان، از جمله مرگ و بیماری ناشی از رویدادهای شدید آب و هوایی مکرر، مانند امواج گرما، طوفان و سیل، اختلال در سیستم‌های غذایی، افزایش مواد غذایی، آب و بیماری های منتقله از طریق ناقل و مسائل مربوط به سلامت روان.

جمهوری اسلامی ایران برای چندین دهه حامی اقدامات بین‌المللی اقلیم بوده و از سال 1996 بخشی از کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی (UNFCCC) بوده است. دولت. به عنوان مثال، دفتر ملی تغییر آب و هوا در سال 1998 به رهبری وزارت محیط زیست. همچنین کمیته ملی سلامت و تغییرات اقلیمی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وجود دارد.

وزارت بهداشت در تهیه گزارش های اول، دوم و سوم در مورد مشارکت های تعیین شده در سطح ملی (بخش های بهداشتی) شرکت کرد و به پروفایل های ملی سلامت و تغییرات آب و هوایی UNFCCC-WHO (2015 و 2022) کمک کرد.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پس از بیست و ششمین اجلاس کنفرانس اعضای UNFCCC متعهد به توسعه سیستم های بهداشتی مقاوم در برابر اقلیم و کم کربن شد و با همکاری سازمان جهانی بهداشت برنامه های ملی را برای مقابله با تغییرات آب و هوا و سلامت انجام داد. . این برنامه ها شامل انجام ارزیابی آسیب پذیری در 6 استان و توصیه جهت استراتژیک برای سازگاری، ارزیابی تاب آوری آب و هوا و پایداری محیطی در 267 مرکز بهداشتی درمانی در همان 6 استان، انجام ارزیابی پایه WASH در 730 مرکز بهداشتی درمانی در سراسر کشور و برآورد کربن است. ردپای مراکز بهداشتی درمانی در کشور (در حال انجام).

اخیراً، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری سازمان جهانی بهداشت و یونیدو، طرحی را برای ارتقای پایداری زیست‌محیطی و تاب‌آوری اقلیمی سیستم زنجیره سرد کشور اجرا کرد که در نشست راهبردی سطوح ارشد در مورد عملیاتی‌سازی راهکارهای مصرف انرژی به عنوان بخش سلامت به اوج رسید. پاسخ به تغییرات آب و هوایی در 22 نوامبر 2022.

climate-change-2

https://www.emro.who.int/images/stories/iran/climate-change-2.jpg

https://www.emro.who.int/iran/news/the-road-taken-so-far-to-adapt-to-the-health-impacts-of-climate-change-in-islamic-republic-of-iran.html

گروه سبز مازندران...
ما را در سایت گروه سبز مازندران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 3gorohesabzmazandaran2 بازدید : 57 تاريخ : شنبه 14 بهمن 1402 ساعت: 20:39