تحکیم دریای مازندران

ساخت وبلاگ

عمده‌ترین مشکلات زیست‌محیطی دریای مازندران به کاهش منابع زیستی آن و خطرات آلودگی نفتی جدی در نتیجه پروژه‌های استخراج و انتقال هیدروکربن‌ها مربوط می‌شود. تنها راهبرد موثر برای حل مشکلات زیست محیطی دریای مازندران، تشدید تلاش های زیست محیطی کشورهای حاشیه دریای مازندران و تحکیم آنها در سطح منطقه است. این دقیقاً همان چیزی است که در میزگردی که اخیراً در آکتائو به عنوان بخشی از روز جهانی خزر برگزار شد، مورد بحث قرار گرفت.

آکیم منطقه مانگیستاو نورلان نوگایف، نمایندگان مجلس سنا و ماژیلیس پارلمان کشور، نمایندگان کنوانسیون تهران در قزاقستان، مجریان قانون و آژانس‌های تخصصی، روسای مؤسسات، ادارات، شرکت‌های تولیدی و سازمان‌های غیردولتی در کار خود شرکت کردند.

رئیس منطقه طی سخنانی در این مراسم بر اهمیت دریای مازندران برای منطقه تاکید کرد و یادآور شد: حفاظت و حفظ شرایط پایدار زیست محیطی آن مسئولیت و اولویت اصلی ماست.

اکولوژی دریای مازندران برای پنج کشور دریای خزر واقع در سواحل آن بسیار مهم است. وظیفه ما ایجاد تعادل در مقیاس و کاهش اثرات زیست محیطی با تکیه بر تجربه جهانی است. موضوع دیگری که ما را نگران می کند، سرنوشت فوک مازندران است که در کتاب قرمز ثبت شده است. قاسم جومارت توکایف، رئیس جمهور قزاقستان خاطرنشان کرد که این موضوع باید مورد توجه ویژه قرار گیرد و تحت کنترل شخصی وی خواهد بود. با توجه به اهمیت دریای مازندران، تعدادی از پیشنهادات مطرح شده در نشست امروز بیشتر مورد بررسی قرار می گیرد و قرار است اقدامات مشخصی در خصوص آنها انجام شود.

نورلان نوگایف، آکیم منطقه مانگیستاو
شرکت کنندگان در این نشست وضعیت دریای مازندران، راه های حل موثر مشکلات زیست محیطی موجود و حفظ نمایندگان گیاهان و جانوران منحصر به فرد دریایی را مورد بحث و بررسی قرار دادند. در این دیدار، سناتورها تاکید کردند که حفاظت و صیانت از وضعیت پایدار اکولوژیکی دریای مازندران مسئولیت کلیدی و اولویت‌دار کشورهای مستقر در سواحل آن است.

لازم به ذکر است که به منظور تقویت اقدامات حفاظتی، طی حکمی مورخ 13 نوامبر 2020 دولت جمهوری قزاقستان، فوک دریای مازندران در کتاب سرخ قزاقستان گنجانده شد. متاسفانه در سال 2022 تعداد 216 فوک مرده در دریای مازندران قزاقستان کشف شد. امروزه اقدامات متعددی برای حفظ این نوع مهر در حال انجام است.

در این مراسم همچنین گزارش هایی از وضعیت کنونی دریای مازندران، راه حل های موثر برای مشکلات زیست محیطی و حفاظت از گیاهان و جانوران منحصر به فرد دریایی ارائه شد. این راز نیست که یک تهدید قابل توجه برای محیط زیست است

ایمنی دریای مازندران شمالی، به عنوان یک انتقال فرامرزی آلاینده ها، با چاه های غرقابی (به دلیل بالا آمدن سطح دریا) در بخش شرقی - قزاقستانی دریا، جایی که مزارع سیل زده، صدها چاه وجود دارد، نشان داده می شود. کاهش فشار سالانه ثبت می شود.

یک لایه نفتی روی سطح مخزن، تبادل گاز آب با جو را مختل می کند، سرعت هوادهی (اشباع شدن آب با اکسیژن) و حذف دی اکسید کربن تشکیل شده در طول اکسیداسیون نفت را کاهش می دهد. تنها یک تن نفت می تواند تا 12 کیلومتر از سطح دریا را پوشش دهد. هر قطره نفت 20 متر مربع از سطح دریا را با یک فیلم غیر قابل نفوذ می پوشاند. این همه فرآیندهای فیزیکی و شیمیایی را تغییر می دهد: دمای لایه سطحی آب افزایش می یابد، تبادل گاز بدتر می شود، موجودات زنده می میرند یا مکان های خطرناک را ترک می کنند. اما نفتی که در ته نشست می‌شود می‌تواند تا 10 سال یا بیشتر باقی بماند و موجودات زیرین را مسموم کند.

ویژگی دریای مازندران، به ویژه قسمت کم عمق شمالی آن، به حدی است که یک نشت نفتی جدی برای ضربه مهلک به ذخایر ماهیان خاویاری و پرندگان لانه ساز کافی است. به گفته کارشناسان، خسارت سالانه از دست رفتن منابع ماهی دریا برای همه کشورهای حاشیه دریای مازندران می تواند به 15 میلیارد دلار برسد.

به عنوان مثال، یادآوری می کنیم که در پایان سال 2018، پروژه منطقه ای "حل مشکل زباله های دریایی در منطقه دریای مازندران" راه اندازی شد که تحت حمایت کنوانسیون چارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی در حال اجرا است. دریای مازندران (کنوانسیون تهران) به همراه دفتر اروپایی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) از طریق بنیاد عمومی «مرکز ابتکارات آب» با حمایت مالی بنیاد کوکاکولا.

امروزه نظارت مشترک بر این قلمرو توسط دانشمندان روسی و قزاق انجام می شود. آذربایجان شروع به ایجاد یک مرکز واکنش فوری برای نشت نفت کرده است. دانشمندان روسی و ایرانی در حال توسعه اقدامات مشترک برای احیای اکوسیستم هستند. 19 سال پیش، در 13 آبان 1382، نمایندگان پنج کشور واقع در اطراف دریای مازندران کنوانسیون اساسی (تهران) برای حفاظت از دریای مازندران را در تهران، پایتخت جمهوری اسلامی ایران امضا کردند. این کنوانسیون چهارچوب (تهران) در 12 اوت 2006 لازم الاجرا شد و از آن زمان به بعد هر ساله روز جهانی دریای مازندران گرامی داشته می شود.

دریای مازندران مروارید طبیعت است، وظیفه بشریت حفظ آن برای نسل های آینده است. امروزه این اولویت برای همه کشورهای واقع در سواحل مازندران است.

تهیه کننده محمدرضا نائیجی

telegram: t.me/goroh_sabz_mazandaran

https://dknews.kz/ru/chitayte-v-nomere/248455-kaspiyskaya-konsolidaciya

گروه سبز مازندران...
ما را در سایت گروه سبز مازندران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 3gorohesabzmazandaran2 بازدید : 18 تاريخ : يکشنبه 6 خرداد 1403 ساعت: 12:43